Wednesday, October 3, 2012

Sjuk? I framtiden får du surfa och bo i eget rum


Sjuk? I framtiden får du surfa och bo i eget rum
Annika Folcker Aschan an annika.folcker@dn.se
Dagens Nyheter
3 Oct 2012

De nya platserna erbjuder en form av smygtitt på Nya Karolinska universitetssjukhuset. Så som rummen är utformade, så ska de se ut på det nya sjukhuset. I varje rum finns en egen dusch och toalett. Här finns också en extrabädd för anhöriga. Alla...read more...

Jag är stolt över den stora satsning som Nya Karolinska Sjukhuset innebär för patientsäkerheten och arebtsmiljön för landstingets medarbetare. Det är lätt  att förblindas av de stora satsningarna, på de organisationsförändringar som ska ske och på den högspecialiserade vård som ska erbjduas.
För mig finns det dock ett synsätt som alltför ofta kommer bort i debatten och det är den enskilt viktigaste principen bakom NKS: Patienten i centrum. Jag har varit med på dussintalet, kanske hundratalet tillfällen och talat om detta nya sjukhus, och vid varje enskilt tillfälle har ledningen för NKS-projektet, inlett med den visionen. Jag tycker att dagens artikel i Dagens Nyheter ger en liten fingervisning om vad som komma skall. Det är helt enkelt så att välbefinnande är av stor vikt för en god tillfriskningsprocess och det har vi tagit Kristdemokrater och Alliansen tagit fasta på.

Stig Nyman (KD)
Äldre och forskningslandstingsråd

No comments: