Wednesday, April 11, 2012

Utmärkt att kravet på lokalkännedom blir kvar!


Under gårdagen beslöt en majoritet i riksdagens trafikutskott att kravet om lokalkännedom i Stockholm ska behållas. Frågan kommer att slutgiltigt avgöras i riksdagen den 25 april.

– Jag välkomnar att trafikutskottet tog sitt förnuft till fånga och gav Transportstyrelsen bakläxa. Det är utmärkt att kravet på lokalkännedom i Stockholms län blir kvar. För både färdtjänst- och taxiresenärer är kravet på lokalkännedom viktigt för att upprätthålla en god kvalité, säger Karl Henriksson, ordförande i Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen, Stockholms läns landsting.

– Transportstyrelsen måste som tillsynsmyndighet för taxibranschen även åtgärda bristerna i kontrollen av taxichaufförer och i rutinerna för uppföljning av indragna taxiförarlegitimationer. Annars riskeras både resenärernas och medtrafikanternas säkerhet och trygghet, fortsätter Karl Henriksson.

– Vi kristdemokrater kräver också att polisens kontroll av taxichaufförer förbättras. Grova brottslingar eller körkortslösa ska inte kunna fortsätta att utsätta taxikunder för brott och otrygghet, avslutar Karl Henriksson.

Fakta:

Färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen stödjer trafiknämnden i beredningen av ärenden gällande färdtjänst- och tillgänglighetsfrågor samt samverkar med handikapp- och pensionärsorganisationerna.


För mer information:
Karl Henriksson
Mobil: 0708 28 24 62


Mats Reimbertsson
Pressekreterare
Mobil: 070 737 45 52

No comments: