Wednesday, April 18, 2012

Ny familjecentral har öppnat i Huddinge!

Den 17 april invigdes en ny familjecentral på Sjödalsbacken 1 i Huddinge C. En familjecentral är ett samarbete mellan kommunen, mödrahälsovård och vårdcentral. Där finns öppen förskola, socialtjänstens kuratorer, barnhälsovård och barnmorskemottning.

– Vi vill stärka blivande föräldrar och småbarnsfamiljer och ge dem professionellt stöd i frågor som rör barnen, föräldraskapet och familjen. Genom ett nära samarbete mellan kommunens och landstingets olika verksamheter kan vi sänka trösklarna så att fler får det stöd de behöver, säger Margareta Åkerberg (KD), vice ordförande i programberedningen för barn, unga och kvinnosjukvård i Stockholms läns landsting.

– Jag är jätteglad att det öppnas en familjecentral i centrala Huddinge. Det var ett viktigt vallöfte från oss kristdemokrater. Familjecentralen ska vara ett stöd för alla blivande föräldrar och barnfamiljer, men det är också en plats där föräldrar kan träffas och umgås med andra familjer, säger Pia Berkman (KD), ledamot i förskolenämnden och ordförande för Kristdemokraterna i Huddinge.

Sedan tidigare finns det i Huddinge kommun familjecentraler i Skogås, Flemingsberg och Vårby.

No comments: