Saturday, March 17, 2012

Upphandling av geriatrik dröjer


Besked om förutsättningarna för den gemensamma upphandlingen av geriatriken i Nynäshamn, Haninge och Tyresö dröjer. Starten för den planerade upphandlingen skjuts nu upp till den 22 maj.
Upphandlingen för geriatriken i de tre kommunerna rör i högsta grad framtiden för Nynäshamns geriatrik eftersom landstinget inte har något krav på att aktören som vinner upphandlingen måste bedriva geriatrisk vård också i Nynäshamn.

Den som tilldelas uppdraget har fortfarande möjlighet att göra det, men många tror att så inte kommer att bli fallet då detta inte längre är ett krav.

Tidigare var det sagt att förfrågningsunderlaget för upphandlingen skulle presenteras i hälso- och sjukvårdsnämnden den 27 mars. Men detta skjuts fram till den 22 maj, berättar Catarina Johansson, tillförordnad chef för geriatriken inom Stockholms län.

Catarina Johansson vill inte svara på några frågor angående anledningen till beslutet och hänvisar till sekretess.

Nya upphandlingar måste göras eftersom att avtalen för de företag som driver geriatriken nu går ut under 2013.

Landstingsrådet Stig Nyman (KD) sade under senaste landstingsfullmäktige: ”Vi håller nämligen på att förbereda en upphandling som vi har tagit god tid på oss för att få till stånd. Jag har som ordförande i den beredning som bereder ärendet vid ett par tillfällen försenat processen för att vi ska få tid att fördjupa oss i de villkor som behöver gälla.”

No comments: