Wednesday, February 1, 2012

Vi vill växa!

I dagens Metro står det att läsa att det pågår en ”dragkamp om spårmiljarderna”

Att intresset för att bygga ut spårtrafiken i Stockholmsregionen nu växer är positivt! När stockholm växer behöver både tunnelbanan, pendeltåg, buss, spårväg och pendelbåtstrafiken byggas ut.

Eftersom stockholmsregionen växer dubbla så snabbt mot de prognoser som Stockholmsförhandlingen byggde på, behöver både fler spår och vägar byggas snabbare än planerat. Annars riskerar dagen trafikinfarkt att förvärras ytterligare.

Förslagen om var regionens nya spår ska byggas måste givetvis noga analyseras. Hur man än vänder och vrider på förslagen så måste man ändå landa i den slutsatsen att Stockholmsregionen själva inte kommer att klara av att finansiera all den nödvändiga utbyggnaden av infrastruktur i vår region, som vi så väl behöver.

Regeringen måste öka anslagen till utbyggnaden av vägar och spår i regionen. Att Stockholm kan fortsätta att växa är en förutsättning inte bara för vår region utan för hela landet utveckling. För att få ytterligare intäkter till en snabbare utbyggnad av nya spår behöver även de kommuner och företag som gynnas av utbyggd kollektivtrafik även bidra till finansieringen.

Michael Stjernström (KD)
Gruppledare Trafiknämnden

No comments: