Friday, February 24, 2012

Ett steg för nya innovationer i Flemingsberg

Den 23 februari godkände samhällsbyggnadsnämnden i Huddinge detaljplanen för Medicinaren 5, som ger förutsättningar för en utbyggnad av Karolinska Universitetssjukhuset i Huddinge. Förutom sjukvård ger planen även utrymme för undervisning, forskning, utveckling och laboratorieverksamhet.

– Ett modernt universitetssjukhus är inte bara en vårdinrättning. Det är också ett centrum för teknisk och medicinsk utveckling. Genom det nära samarbetet mellan Karolinska Universitetssjukhuset, Karolinska Institutet och Kungliga Tekniska Högskolans avdelning för teknik och hälsa kan Flemingsberg utvecklas till ett viktigt nav inom forskning och utveckling, inte minst inom medicinsk teknik, säger Stig Nyman (KD), forskningslandstingsråd.
– Vårt fokus med den här detaljplanen är att skapa goda förutsättningar för innovationer och företagsutveckling i anslutning till universiteten, högskolorna och universitetssjukhuset i Flemingsberg. Planen ger en stor flexibilitet för framtida utveckling av sjukhusområdet, säger Tomas Hansson (KD), kommunalråd med ansvar för samhällsbyggnadsfrågor.

I nästa steg ska detaljplanen antas av kommunfullmäktige i Huddinge. Fastigheten ägs av landstingets fastighetsbolag Locum AB.


No comments: