Tuesday, December 20, 2011

Spännande nyheter inom färdtjänsten


– Vi kan se fram emot ett spännande år inom färdtjänsten. I februari startar ett nytt taxiavtal, i maj ett nytt avtal för rullstolstaxi och i juni en nytt callcenteravtal. Därutöver kommer att ses över möjligheter till nya former av ”linjelagt” färdtjänstresande samt rese-coachning säger Karl Henriksson (KD) ordförande i färdtjänstnämnden.

– Vårt mål är att den vanliga kollektivtrafiken ska vara så tillgänglig att den fungerar även för resenärer med funktionsnedsättning. För att alla ska våga lita på SL-trafiken kommer vi marknadsföra vår tillgänglighetsgaranti med större kraft under 2012.

– Inom färdtjänsten i Stockholms läns landsting har rullstolstaxi blivit en stor succé. Detta beror i hög grad på att resenärerna fritt kan välja bland de godkända taxibolagen. Vi vill gå vidare och införa kundval inom färdtjänsten så att färdtjänstens alla resenärer kan få del av valfrihet och en förbättrad kvalité.

Fakta:
Färdtjänstberedningen stödjer trafiknämnden i beredningen av ärenden gällande färdtjänst- och tillgänglighetsfrågor samt samverkar med handikapp- och pensionärsorganisationerna.

No comments: