Thursday, December 15, 2011

Påbörja spårvagnsbygget under ombyggnaden av Slussen

– Det är mycket glädjande att beslut äntligen fattats om Slussen. Nu börjar det viktiga arbetet att dels se till att ombyggnationsfasen går så smidigt som möjligt, och att på lång sikt hitta bästa möjliga lösning för att kollektivtrafik ska flyta så smidigt som möjligt under ombyggnationen säger Michael Stjernström (KD) gruppledare i trafiknämnden.

– När Slussen byggs om måste den framtida spårtrafiken som är planerad få bästa möjliga förutsättningar. Den planerade stombanan med buss eller spårvagn som ska gå från Slussen och därmed avlasta tunnelbanesträckningen är ett viktigt steg i rätt riktning. I och med att Stockholmsregionen växer snabbare än tidigare beräkningar, inte minst i Nacka och i Slakthusområdet så vore det klokt att välja det mer kapacitetsstarka alternativet; spårvagn från Slussen.

– Det vore oklokt att ett år efter Nya Slussens invigning 2020 behöva inleda ett nytt projekt för att bygga spårvagn. I stället bör den spårvägslinjen prioriteras så att bygget av spårvagnen kan samordnas med de övriga byggprojekten. Det ideala vore om den nya Spårvagnslinje 2 kan invigas en månad efter att de första bilisterna, cyklisterna och gångtrafikanterna passerar nya Slussen någon gång senhösten 2020.

No comments: