Friday, November 25, 2011

Ny pendeltågsstation

När SL nu tillsammans med Stockholms stad och Sollentuna kommun planerar för att förlänga Tvärbanan vidare från Bromma till Kista och Helenelund vill Kristdemokraterna att en ny pendeltågsstation byggs i Solvalla.

Solvalla kan genom en ny pendeltågsstation bli ett nytt ”Årstaberg ”och en viktig knutpunkt för resande mot Ksta och Bromma flygplats. n station i Solvalla ger kollektivtrafikresenärerna helt nya resvägar. En ny pendeltågsstation öppnar för nya möjligheter till en mer omfattande nybyggnation i ett av Stockholms bäst kollektivtrafikförsörjda områden. Förbättrade förutsättningar för en ökad exploatering är positivt både för att lösa bostadsbristen och för näringslivets utveckling i Stockholmsregionen.

Utan en ny station blir tvärbanan helt utan kontakt med pendeltågen på Bålstalinjen. Pendeltågsresenärer som inte ska byta i Solvalla får ca 1,5 minuters förlängd restid men på sikt kommer det att vägas upp av ett ökat kollektivtrafikresande genom förbättrade bytesmöjligheter i Solvalla.

Sonia Lunnergård (KD)
Sollentuna


No comments: