Tuesday, May 17, 2011

Nytt förslag för Södertälje sjukhus

Alliansen kan idag stolt presentera visionen för det nya Södertälje sjukhus! Ledningen för Södertälje sjukhus har tagit fram ett nytt förslag till ny- och ombyggnad av sjukhuset. Genom att skilja akutsjukvård och närsjukvård skapas goda förutsättningar för att klara kapacitet och arbetsmiljö. Samtidigt blir investeringskostnaden 25-30 procent lägre, vilket ger lägre framtida hyror. En enig sjukhusstyrelse står bakom förslaget.

Landstinget ska nu jobba vidare med det nya förslaget i ett programarbete som väntas bli klart under 2011.

- Sjukhusledningen har visat på kreativitet och kommit med ett mycket intressant förslag för sjukhusets framtid. Viktigast för mig är att bygga ett bättre akutsjukhus, som även i framtiden ger Södertäljeborna en god sjukvård, säger finanslandstingsrådet Torbjörn Rosdahl (M).

- Det nya förslaget från sjukhusledningen kommer att ligga till grund för det fortsatta programarbetet för ett nytt sjukhus och jag hoppas att programarbetet kan vara klarat i år. I landstingets investeringsbudget finns pengar avsatt för ny- och ombyggnad, säger LOCUMs styrelseordförande landstingsrådet Charlotte Broberg (M).

- Vi är glada för beskedet från landstingsledningen att programarbetet nu genomförs enligt vårt nya förslag, som innebär många fördelar. Vi får flexibla lokaler och enkelrum som skapar en god arbetsmiljö och tillräcklig med vårdplatser. Det underlättar kompetensförsörjning och kvalitetsutveckling. Samtidigt kommer vi att få lägre hyreskostnader i framtiden jämfört med tidigare förslag, säger Mikael Runsiö, VD för Södertälje sjukhus.

Formellt väntas landstingsstyrelsen fatta beslut den 21 juni.

Förslaget i sin helhet kan ni se nedan:

No comments: