Thursday, August 26, 2010

Invigning av framtidens framkomliga Stockholm






Pressmeddelande Stockholm den 21 augusti 2010 Kristdemokraterna

– Med Spårväg City hälsas spårvagnarna välkomna tillbaka till Stockholm innerstad. Mycket har hänt sedan Stockholm sa adjö till spårvagnsnätet på 60-talet. Nu har vi hög komfort, tyst och jämn gång, hög kapacitet och möjlighet att lätt ta sig ombord. De moderna spårvagnarna har gjort succé över hela världen säger Michael Stjernström ledamot i SL (KD) och upphovsman till förslaget om spårvagnar i innerstaden.



– Precis som Stockholm, återinför nu en lång rad städer spårvägen i sina centrala delar. I de flesta fall har det inneburit ett ordentligt uppsving för trivseln i cityområdena.


– Vi jämför alla med Socialdemokraternas förra fyra år vid makten, då det inte byggdes en enda meter ny kollektivtrafik. I stället ägnades tiden åt en rad ogenomtänkta experiment, som både dränerade SL på pengar, skapade kaos i trafiken och gjorde att resenärernas nöjdhet slog bottenrekord.


– Spårväg City blir fullt utbyggd en öst-västlig förbindelse mellan Ropsten via Värtan till Stockholms Central, Fridhemsplan och slutar i Lindhagen vid Hornsbergs strand. Sträckningen innebär att de nya stadsutvecklingsområdena Norra Djurgårdsstaden och Västra Kungsholmen kommer att ha riktigt bra kollektivtrafik redan när folk flyttar in.


– Samtidigt innebär Spårväg City med sina nya bytesmöjligheter ett lyft för övrig kollektivtrafik. Linjen kommer att avlasta såväl befintlig busstrafik som det idag belastade tunnelbanesystemet.
– Få hade trott det för 20 år sedan. Men idag är spårvagnar ett kännetecken för en modern storstad. För Stockholms del innebär Spårväg City att man flyttar fram sina positioner som en av världens mest trivsamma storstäder.

För mer information:
Michael Stjernström, Ledamot SL, Tel.070-377 58 80
Mats Reimbertsson, Pressekreterare, Tel. 08-737 45 52 mobil. 070 737 45 52

No comments: