Tuesday, January 18, 2011

Alliansen: utbildningssatsningar för bättre äldreomsorg


2011-01-17

PRESSMEDDELANDE

Alliansen i Stockholms stad och Stockholms läns landsting fortsätter att satsa på fler karriärväggar inom vård och omsorgsyrken för att stärka branschen som attraktiv arbetsgivare idag och i framtiden. Det senaste är en storsatsning på 32 elever vid det nystartade Vård- och omsorgscolleget i Stockholm. De 32 eleverna fick vid en ceremoni i Stadshuset idag sina examinationsbevis.

- Att bli gammal i Stockholm ska vara både tryggt och njutbart, därför är satsningar på personal och på att göra äldreomsorgen ännu mer attraktiv som arbetsgivare en viktig del för ett Stockholm i världsklass, säger Joakim Larsson (M), äldreborgarråd i Stockholms stad.

– Det är oerhört roligt att Stockholm kan erbjuda professionella och attraktiva vård- och omsorgsutbildningar. Genom att ha ett nära samarbete med yrkeslivet ges eleverna mycket goda chanser till jobb efter studenten, säger Lotta Edholm (FP), skolborgarråd i Stockholms stad.

- Att ha välutbildad personal är en absolut nyckelfråga för kvaliteten inom vården, och här gör ett vård- och omsorgscollege en avgörande insats, säger Stig Nyman (KD), forsknings- och äldrelandstingsråd.

I augusti 2010 startade 32 elever sin utbildning vid Stockholms första Vård- och omsorgscollege på Kungsholmens gymnasium, i samverkan med Sopiahemmet Högskola. Eftersom karriärvägar i vård och omsorg är viktigt för branschen i helhet ger utbildningen bra förutsättningar för fortsatta studier på högskolenivå. Colleget är ett resultat av ett långtgående samarbete mellan Stockholms stad och Stockholms läns landsting.

Presskontakt

Joakim Larsson (M):
Tobias Holdstock – 08-508 29 222

Lotta Edholm (FP)
Ulrika Fränden – 0761-22 93 97

Stig Nyman (KD)
David Winks – 070-737 41 86

No comments: