Monday, November 15, 2010

Pilotprojekt med pendelbåt i Stockholm förlängs och utvecklas




Idag presenterade Stig Nyman pendelbåtssatsningen.

- Alliansen i Stockholms läns landsting satsar fyra nya miljoner under år 2011 på att kollektivtrafiken på Stockholms inre vattenvägar ska utvecklas. Försöket med pendelbåt, M/S Ballerina, mellan Larsberg på Lidingö, Nacka och Nybroviken har varit uppskattat. Vi vill därför gå vidare och utveckla och förlänga projektet till och med augusti 2011, säger Stig Nyman.

- I takt med att sjönära boendet ökar i Stockholmsregionen längs stränder och kajer växer ökar behovet av en sjönära kollektivtrafik. Genom pilotprojektet får vi en ökad kunskap om hur framtidens kollektivtrafik på de inre vattenvägarna kan utformas, fortsätter Stig Nyman.

- Pilotprojektet är ett unikt samverkansprojekt som finansieras av både Landstinget Vasakronan Kommun i samarbete Nacka mellan JM, Kvarnholmen Utvecklings AB, HSB Bostad och Elite Hotel Marina Tower och Telegrafberget Fastigeter AB. De stora vinnarna på pilotprojektet är resenärerna som får åka med SL:s periodkort ombord på pendelbåtarna, avslutar Stig Nyman.

Fakta om förlängningen av pilotprojekt med Pendelbåt:
Pilotprojektet gäller från och med den 23 augusti till och med augusti år 2011. Genom att trafikera med flera pendelbåtar utöka tidtabellen och angöra fler brygger kan fler resenärer resa med pendelbåtstrafiken.

Linjedragning: Nybroviken, Saltsjöqvarn, Finnboda hamn, Kvarnolmen, Nacka Strand, och Larsberg

Restid Pendelbåt SL-trafiken*

Nybroviken – Nacka Strand 20 minuter Upp till 25 minuter
Saltsjöqvarn – Nacka Strand 15 minuter Upp till 29 minuter
Dalénum (Lidingö) – Nacka Strand 10 minuter Upp till 49 minuter

* Restid enligt SL:s reseplanerare

För vidare information:
Stig NymanForsknings- och äldrelandstingsråd
Kristdemokraterna mobil: 070-3723405

Robertho SettergrenLandstingsrådssekreterare
Kristdemokraterna mobil: 070-7374151

Tuesday, November 9, 2010

Stigs reflektioner om att bli omvald

Omvald! Idag valdes landstingsråd för den nya mandatperioden. Några av oss är omvalda och några är nya. Nu ska jobbet utföras och det ska bli spännande att lära känna de nya kollegorna både i majoriteten och i oppositionen.

Uppdraget är delvis nyttMitt ansvarsområde förkortas till ”forsknings- och äldrefrågor.” Och titeln blir forsknings- och äldrelandstingsråd. Jag räknar med att ha fortsatt fokus på FoUU, ett engagemang i tillkomsten av Nya Karolinska och konsekvenserna av det nya universitetssjukhuset samt patientsäkerhetsfrågorna. Så tillkommer äldrefrågorna och hithörande angelägenheter, liksom frågorna om rehabilitering och habilitering. Också det är mycket angelägna och synnerligen viktiga ansvarsområden. Här finns de allra flesta personerna med stora vårdbehov. Och här finns en utvecklingspotential som nu ska hanteras på ett förnuftigt och framgångsrikt sätt.
SLL-alliansen fortsätter efter omvalSom framgått alltsedan valet, så har en sittande majoritet omvalts. Senast det hände var i valet 1979. Kristdemokraterna har varit med i Stockholms läns landsting sedan 1991 med undantag för perioden efter 1994 års val, då väljarna gav oss fyra år att förbereda oss på att komma tillbaka och då, 1998, med en dubbelt så stor landstingsgrupp. Nu ser jag fram emot den nyamandatperiodens alla spännande utmaningar och ett val 2014 där partiet fördubblar sitt mandatantal, men nu utan en period utanför landstinget.Grattis och god fortsättning vill jag säga till mina landstingsrådskolleger, inklusive oppositionens landstingsråd. Och framför allt till kristdemokraternas nya landstingsgrupp.
Ett tänkvärt citat:
”Förändring är en dörr som bara kan öppnas inifrån…” (Franskt ordspråk)
Stig Nyman, kristdemokrat som satsar på en ny period- Forsknings- och äldrelandstingsråd
Om du vill kommentera, så är du varmt välkommen!
Om du inte vill ha mina reflexioner, så blir jag tacksam för ett besked via e-post:stig.nyman@kristdemokraterna.se
Om du vill ta del av mina tidigare reflexioner så gå in på min hemsida och klicka vidare.http://www.kristdemokraterna.se/stignyman

Friday, November 5, 2010

Stigs reflektioner

2010-11-04

Nomineringar och val till landstingsrådMed stor tillförsikt ser jag fram emot den nya, för min del den femte, mandatperioden som landstingsråd i Stockholms läns landsting. Av dessa fem mandatperioder blir det den fjärde i majoritet för mig och mitt parti. På tisdag, den 9 november, sker valen av landstingsråd i landstingsfullmäktige och då med beskrivning av våra respektive ansvarsområden. På måndag möter vi pressen för information. Lite senare presenteras landstingsalliansens politiska plattform och om ett par veckor är det tid för presentation av landstingets budget. Av nomineringarna att döma kombineras erfarenhet och förnyelse. Det är bra och så bör det vara.

Nu tar jag nya tag med ”Stigs reflexioner”Jag har valt att göra ett långt uppehåll i publiceringen av mina reflexioner. Senast jag skrev var dagen efter valet. Om jag skulle ange något motiv för uppehållet, så handlar det främst om att ge tid för deltagande i de överläggningar som lett fram till att vi inom kort kan presentera landstingets politiska organisation, respektive partis och förtroendevalds ansvarsområden etc.

Ett tänkvärt citat:“What if people in your organization had the courage to act, modify, adjust, adapt – and then act again? More mistakes are made and opportunities are missed through no action, than wrong action. Take initiative, stay focused and be action oriented.”Og Mandino

Stig Nyman, kristdemokrat som satsar på en ny period- Hittills: Biträdande finanslandstingsråd, ordförande i FoUU-utskottet som fokuserar på forskning och utveckling, bereder byggandet av Nya Karolinska och arbetar med Patientsäkerhet vid Stockholms läns landsting.
Om du vill kommentera, så är du varmt välkommen!

Om du inte vill ha mina reflexioner, så blir jag tacksam för ett besked via e-post:stig.nyman@kristdemokraterna.se

Om du vill ta del av mina tidigare reflexioner så gå in på min hemsida och klicka vidare.http://www.kristdemokraterna.se/stignyman