Monday, November 15, 2010

Pilotprojekt med pendelbåt i Stockholm förlängs och utvecklas




Idag presenterade Stig Nyman pendelbåtssatsningen.

- Alliansen i Stockholms läns landsting satsar fyra nya miljoner under år 2011 på att kollektivtrafiken på Stockholms inre vattenvägar ska utvecklas. Försöket med pendelbåt, M/S Ballerina, mellan Larsberg på Lidingö, Nacka och Nybroviken har varit uppskattat. Vi vill därför gå vidare och utveckla och förlänga projektet till och med augusti 2011, säger Stig Nyman.

- I takt med att sjönära boendet ökar i Stockholmsregionen längs stränder och kajer växer ökar behovet av en sjönära kollektivtrafik. Genom pilotprojektet får vi en ökad kunskap om hur framtidens kollektivtrafik på de inre vattenvägarna kan utformas, fortsätter Stig Nyman.

- Pilotprojektet är ett unikt samverkansprojekt som finansieras av både Landstinget Vasakronan Kommun i samarbete Nacka mellan JM, Kvarnholmen Utvecklings AB, HSB Bostad och Elite Hotel Marina Tower och Telegrafberget Fastigeter AB. De stora vinnarna på pilotprojektet är resenärerna som får åka med SL:s periodkort ombord på pendelbåtarna, avslutar Stig Nyman.

Fakta om förlängningen av pilotprojekt med Pendelbåt:
Pilotprojektet gäller från och med den 23 augusti till och med augusti år 2011. Genom att trafikera med flera pendelbåtar utöka tidtabellen och angöra fler brygger kan fler resenärer resa med pendelbåtstrafiken.

Linjedragning: Nybroviken, Saltsjöqvarn, Finnboda hamn, Kvarnolmen, Nacka Strand, och Larsberg

Restid Pendelbåt SL-trafiken*

Nybroviken – Nacka Strand 20 minuter Upp till 25 minuter
Saltsjöqvarn – Nacka Strand 15 minuter Upp till 29 minuter
Dalénum (Lidingö) – Nacka Strand 10 minuter Upp till 49 minuter

* Restid enligt SL:s reseplanerare

För vidare information:
Stig NymanForsknings- och äldrelandstingsråd
Kristdemokraterna mobil: 070-3723405

Robertho SettergrenLandstingsrådssekreterare
Kristdemokraterna mobil: 070-7374151

No comments: