Wednesday, September 29, 2010

Amfibiebussar i kollektivtrafiken


– Båtpendling är ett klimatsmart och trevligt sätt att resa på. Behovet av nya båtförbindelser är uppenbart när man betänker att Stockholm är nordens Venedig. Kristdemokraterna tackar väljarna för det fortsatta förtroendet och vill under den kommande mandatperioden komplettera kollektivtrafiken på land med amfibiebussar, både i Saltsjön och i Mälaren, säger Kristdemokraterna i Stockholms stad vid dagens distriktsstyrelsemöte.

- Kristdemokraterna vill med detta förslag fortsätta utveckla nya båtförbindelser. Vi vill bygga ut ett nätverk av dagliga båtlinjer för pendlare. Den första busslinjen kan gå från Hammarby Sjöstad där den korsar Hammarby sjön för direktfärd till Slussen. Andra lämpliga linjer kan vara från Stockholms innerstad till Lidingö, Nacka och Ekerö.

– Vi kristdemokrater hoppas på att denna typ av nyskapande kollektivtrafiksatsning även kan bidra till att göra Stockholm till en mer attraktiv turiststad under kommande mandatperiod avslutar Michael Stjernström (KD) ersättare i SL:s styrelse.

Fakta:
Amfibiebussen kostar ca åtta miljoner kronor, och kan ta 45 passagerare. Den är byggd på ett busschassi som är kompletterat med ett skrov och godkänd av myndigheterna för trafik på såväl vatten som väg. På vägen fungerar den som en normal buss. I vattnet drivs den av två vattenjetmotorer och har en högsta hastighet på åtta knop. Amfibiebussen har testats i Rotterdams hamn där den inte hade några problem med höga svallvågor från tungt lastade pråmar.

För bilder:
http://wn.com/Amfibus,_amphibious_bus

För mer information:

Michael Stjernström
Ersättare SL:s styrelse
Mobil: 070-377 58 80

Mats Reimbertsson
Pressekreterare
tel. 08-737 45 52
mobil. 070 737 45 52

Tuesday, September 21, 2010

Stigs Reflektioner

Äntligen!!!

För första gången sedan valet 1979 har väljarna i Stockholms län givit sitt stöd för fortsatt alliansstyre av Stockholms läns landsting. Här kan befolkningen se fram emot en renodlad och fortsatt framgångsrik alliansregering. Nu är det 21 mandats övervikt för alliansen, att jämföra med 23 de senaste fyra åren. Valresultatet har givit tydligt besked och tydligt uppdrag.

Vi kristdemokrater hade gärna sett en ökning av våra nio mandat, men väljarna tycker att det kan räcka med sju de närmaste fyra åren. För egen del lovar jag att göra vad som kan förväntas.

Tack och god fortsättning!

Så många mail och sms med stöd och uppmuntran har jag fått den senaste tiden, att det känns både lätt och uppfordrande att ta itu med kommande arbetsuppgifter. Jag ser fram emot fortsatta utvecklande samtal med tips och idéer om vad som behöver göras.

Under valrörelsen har jag särskilt lyft fram några hjärtefrågor. Dit hör fortsatt beslutsamt arbete för förbättrad patientsäkerhet och ett nytt starkt fokus på rehabiliteringsvård.


Stig Nyman, kristdemokrat som satsar på en ny period

- Biträdande finanslandstingsråd, ordförande i FoUU-utskottet som fokuserar på forskning och utveckling, bereder byggandet av Nya Karolinska och arbetar med Patientsäkerhet vid Stockholms läns landsting. Ordförande i Nämnden för statligt tandvårdsstöd.


Tänkvärt citat:

“När någon suckar att livet är hårt, frestas jag att fråga: Jämfört med vad?.”

(Sydney Harris)

Om du vill kommentera, så är du varmt välkommen!

Om du inte vill ha mina reflexioner, så blir jag tacksam för ett besked via e-post:

stig.nyman@kristdemokraterna.se

Om du vill ta del av mina tidigare reflexioner så gå in på min hemsida och klicka vidare.

http://www.kristdemokraterna.se/stignyman

och så en blogg:

http://stockholmslandsting.blogspot.com

Friday, September 17, 2010

Reflektioner om valet och Våga välja kristdemokraterna!


Snart i mål

Årets valrörelse har varit tät, utspelen många och vi har kunnat konstatera, att opinionsmätningarna under hela valåret avviker från gamla mönster. På söndag är det match. Snacket före matchen är slut om drygt ett dygn och väljarna väljer.

Jag känner mig mer och mer övertygad om en tydlig seger för allianspartierna. Och jag hoppas att valresultatet i år blir bättre än 2006. Tydligare än så kan inte stödet för de regerande partierna bli.


Några intryck från valrörelsen

Av mina intryck från valrörelsen i år är några saker särskilt tydliga. Aldrig har jag mött så många besvikna socialdemokrater som i årets valrörelse. Det blir många soffliggare och det blir många som stöder kristdemokraterna och alliansen. Och dessvärre blir det en del som väljer Sverigedemokraterna. Djupt beklagligt att den människosyn som präglar nämnda parti kan attrahera garvade socialdemokrater.

Mycket uppmuntrande var det när jag i söndags mötte en ”gråsosse” – det var hans egen presentation. Hans pappa, drygt 80 år gammal, drabbades av hjärtstillestånd. Ambulansen kom på fem minuter, enligt sagespersonen, snabbt in på ett av våra sjukhus i Stockholms läns landsting. Efter ett par dagars utomordentligt god vård får han en pacemaker. Och några få dagar därefter kunde han få hjälp att komma hem. Och inte nog med det, han tyckte att maten var jättegod.


Våga välja kristdemokraterna!

Själv har jag valt att försöka satsa ännu en period i ledningen av Stockholms läns landsting. Jag gör det med stöd från partiet förstås, men all den uppmuntran och stöd jag fått från många andra, inte minst inom landstinget verksamma, gör att jag stor iver och hög ambition kommer att fortsätta att fokusera på och arbeta för förbättrad patientsäkerhet, fler vårdplatser, uppförandet av världens främsta universitetssjukhus, NKS, ännu bättre tillgänglighet samt etablering av ett nytt rehabiliteringssjukhus, för att nämna några för mig och kristdemokraterna angelägna frågor.

Tack till er som uppmuntrat och stött mig hittills. Låt valsedeln tala!


Stig Nyman, kristdemokrat som kandiderar för en ny period

- Biträdande finanslandstingsråd, ordförande i FoUU-utskottet som fokuserar på forskning och utveckling, bereder byggandet av Nya Karolinska och arbetar med Patientsäkerhet vid Stockholms läns landsting. Ordförande i Nämnden för statligt tandvårdsstöd



Tänkvärt citat:

“Den rätte mannen är den som tar tillfället i akt.”

(Johan Wolfgang von Goethe)



Om du vill kommentera, så är du varmt välkommen!


Om du inte vill ha mina reflexioner, så blir jag tacksam för ett besked via e-post:

stig.nyman@kristdemokraterna.se


Om du vill ta del av mina tidigare reflexioner så gå in på min hemsida och klicka vidare.

http://www.kristdemokraterna.se/stignyman


och så en blogg:

http://stockholmslandsting.blogspot.com


Monday, September 6, 2010

Ett spadtag som lät höra om sig! En dag som går till historien.




Idag har det första spadtaget i form av en syn- och hörbar sprängning tagits för Nya Karolinska Solna. Detonationen utlöstes av H.K.H. Kronprinsessan Victoria.
Efter snart tio års planering med tyngdpunkt på de senaste fem åren har vi nu kommit till en milstolpe i början på vägen mot ett exceptionellt universitetssjukhus i världsklass. Här kommer världens patientsäkraste sjukhus att börja tas i bruk efter lunch den 11 december 2015 för att stå helt färdigt ett par år senare.
Det är inte bara epokgörande i fråga om vård, forskning och utveckling, Nya Karolinska. Det blir stort. Byggytan på omkring 332.000 kvadratmeter motsvarar ungefär 24 hötorgsskrapor.
Innan själva ”spadtaget” lyssnade vi bl.a. till professor James K. Stoller från Cleveland Clinic i Ohio, USA. Cleveland Clinic kan räknas till de allra främsta och mest framgångsrika sjukhusen i världen. Han pekade på att antal framgångsfaktorer som han fann vara parallella med det som vägleder tillkomsten av Nya Karolinska.

Titta gärna in på hemsidan: http://www.nyakarolinskasolna.se/

Där kan man följa arbetet, och få mer information om fortsättningen.



Tänkvärt citat:
”Gårdagen kan vi aldrig få tillbaka, men morgondagen är vår att vinna eller förlora”
(ordspråk)

-Stig Nyman, landstingsråd

Om du vill kommentera, så är du varmt välkommen!

Om du inte vill ha mina reflexioner, så blir jag tacksam för ett besked via e-post:
stig.nyman@kristdemokraterna.se

Om du vill ta del av mina tidigare reflexioner så gå in på min hemsida och klicka vidare.
http://www.kristdemokraterna.se/stignyman

och så en blogg:
http://stockholmslandsting.blogspot.com

Wednesday, September 1, 2010

Tummen upp för Alliansen

Vid lunchtid besökte Stig Träffpunkt Allians på Coffe kofi, drottninggatan 33, och ses här göra tummen upp för en alliansseger.

flourtantens dag

I dag firades flourtantens dag av Folktandvården Stockholm. En sambaorkester ackompanjerade kören av flourtanter, som bevisade att det inte finns något klart samband mellan god munhygien och god sångröst. Därefter deltog Stig tillsammans med flera andra ledande landstingspolitiker i en frågesport, där Stig kom på en god andraplats efter tandvårdslandstingsrådet Gustav Andersson (C).