Tuesday, December 14, 2010

Nu genomför vi vallöften



Trafikdebatt, budgetfullmäktige 2010-12-14

När jag började engagera mig som förtroendevald inom kollektivtrafiken för 12 år sedan satt Allians partierna i majoritet. Det var en tid då det satsades stort på kollektivtrafiken i landstinget. Då de rödgröna tog makten 2002 stannade kollektivtrafikens utveckling och jag skulle vilja beskriva mandatperioden 2002-2006 som fyra förlorade år. Man lade mycket energi på interna frågor och lite kraft åt framåtsyftande åtgärder. Under dessa år byggdes t ex inte en meter nytt spår i Stockholm.

2006 tog åter Alliansen makten och har sedan dess sett till att stora och viktiga spårutbyggnader har tagit form. Utbyggnaden av dubbelspår på Nynäsbanan, Roslagsbanan och Tvärbananans förlängning till Solna är några exempel.

Kristdemokraterna har under denna mandatperiod uppfyllt sina vallöften och genomfört t ex studentrabatt i SL, man har återinfört rullstolstaxi och genomfört en dygnet-runt-trafik i tunnelbanan. Vidare har vi fått igenom ett beslut om att utrusta alla SL:s nya bussar med alkolås till utgången av år 2014.

Nu har Alliansen fått en historisk chans i Stockholm och belönats med förnyat förtroende för ännu en mandat period i Stockholms läns landstings styre. Efter förhandlingar under hösten har kristdemokraterna fått igenom flera viktiga satsningar som idag finns med i Alliansens förslag till budget. Vi har bland annat lyckats driva igenom en förlängning av Spårväg City österut mot Lidingö . Vidare vill vi nu se till att permanenta försöket med pendelbåten mellan Nybroplan, Nacka Strand och Lidingö, vi vill fortsätta arbetet med Tvärbanan Ost till Slussen och Saltsjöbanans upprustning, Tvärbanan Norr till Kista och Sollentuna samt modernisering av Lidingöbanan.

Michael Stjernström, KD

No comments: