Thursday, June 24, 2010

Stoppa den osunda konkurrensen inom båttrafiken!

– Landstingets skattesubvention av Waxholmsbolagets bidrar till en osund konkurrens mot privata rederier säger Stig Nyman, bitr. finanslandstingsråd.

– Kristdemokraterna vill ersätta dagens långsamma båtlinjer med expressbussar till och från knutpunkter i skärgården, tillexempel Stavsnäs och Vaxholm, Hummelmora och Sollenkroka. Därifrån ska sen små och effektiva pendelbåtar med hög turtäthet avgå. Detta kommer att minska den totala restiden och öka turtätheten i skärgården. Förändringen kommer att öppna marknaden för privata rederier och ge en levande skärgård till glädje för boende och besökande.

– Waxholmsbolaget ska så fort som möjligt uppgå i SL och därmed även SL Access. Istället ska landstingets kollektivtrafik till skärgården vara snabb, smidig och pålitlig. Skattesubventionen av Waxholmsbolagets turistkampanjer måste självfallet upphöra.

– Kristdemokraternas förslag är att snarast tillsätta en utredning för att genomföra vår vision om snabba och konkurrensneutrala förbindelser för skärgårdsborna under nästa mandatperiod.

För mer information:

Stig Nyman
Landstingsråd
mobil. 070-372 34 05

Mats Reimbertsson
Pressekreterare
mobil. 070-737 45 52

No comments: