Wednesday, August 31, 2011

Färdtjänstupphandling avgjord!

Taxi 020 och Taxi Kurir blev de stora vinnarna i den upphandling av färdtjänsttaxi som SL nyligen genomfört. De vann upphandlingen i 72 av 75 områden i länet. Övriga områden vanns av Roslagstaxi respektive Haninge & Nynäshamns Taxi. Anbud inkom från 12 olika anbudsgivare. De nya avtalen ska gälla i två år från den 1 februari 2012 med möjlighet till upp till två års förlängning.
– Jag är glad över att alla viktiga aktörer på marknaden valde att delta i upphandlingen, både de stora taxiföretagen och de regionala bolagen. Det var ett viktigt mål för oss. En bra konkurrens är bra för färdtjänsten. Vi har ställt tuffa kvalitetskrav och det ekonomiska utfallet av upphandlingen är bättre än väntat, säger Karl Henriksson ordförande i färdtjänst- och tillgänglighetsberedningen.

– Vi kommer självklart att följa upp så att utförarna verkligen lever upp till kvalitetskraven. I avtalen finns både bonus för den som lyckas bra och kvalitetsavgifter som kan bli kännbara ifall man inte lever upp till kraven. Utgångspunkten i upphandlingen har varit förbättrad kvalitet inom färdtjänsten. Att vi fått bra priser är en välkommen bonus, konstaterar Karl Henriksson.

Fakta:
Varje år genomförs cirka 3 miljoner resor med färdtjänsttaxi till en kostnad om drygt 700 miljoner kronor. Resandet har ökat de senaste åren, bland annat till följd av ökad resetilldelning och de snörika vintrarna.

För mer information:
Karl Henriksson
ordf. färdtjänst och
tillgänglighetsberedningen
tel. 08-535 301 69
mobil. 0708-28 24 62

Robertho Settergren
landstingsrådssekreterare
mobil 070-737 41 51

No comments: