Friday, July 20, 2012

Nej till Socialdemokraternas försämringar av SL-trafiken!

Karl Henriksson (KD) m.fl. skriver i en replik på Brännpunkt på nätet om att ofinansierade önskelistor inom kollektivtrafiken inte löser några problem.

Mer information finns även på Kalles blogg

SVD - Brännpunkt

Monday, July 16, 2012

Äntligen ja till sprututbyte i Stockholm!


      Genom att erbjuda sprututbyte för missbrukare kan spridningen av blodsmittor minska samtidigt som livskvaliteten för narkomaner förbättras, säger Stig Nyman, Forsknings- och äldrelandstingsråd (KD), Stockholms läns landsting.

      – Erfarenheter från andra städer med sprututbyte är att det räddar liv. Det är därför angeläget att verksamheten med sprututbyte kan starta snarast möjligt, avslutar Stig Nyman.


      Fakta:
      Stockholms läns landsting Ansökte under i juni hos Socialstyrelsen att få bedriva verksamhet för sprututbyte. Socialstyrelsen meddelade den 16 juli 2012 att bevilja ansökan.

      Inom Stockholms län finns mellan 8000 - 9000 tunga missbrukare.


      SVD

    Monday, July 2, 2012

    Snabba akuter


    Sverige har numera sina första minivårdcentraler, en del av den nya primärvården i Stockholm. Centralerna funderar så att en sjuksköterska tar emot patienterna och samverkar med läkare via videolänk. Detta sker i Sverige i samverkan och samlokal med ett av våra apoteksbolag. Stig Nyman deltog i dag i en diskussion om detta är ett bra framtida recept för att minska köer och bokningstider inom första linjens sjukvård?